Winkelwagen
 Binnen 3-5 werkdagen in huis!

Alles over de twincarp boilie!

Filmpje – de Twincarp boilie

Laten we meteen beginnen met een super interessante video over de Twincarp boilie.
Alles wat je moet weten over deze boilie wordt hier in behandeld zodat jij precies weet waar je mee vist.

Wat maakt de twincarp boilie zo goed?

In de Twincarp boilie vind je een harmonieuze melange van kruiden, additieven en eetlustopwekkers die volledig met elkaar in balans liggen. Kijk trouwens ook eens naar onze https://www.evolutionproducts.nl/p/twincarp-premium-pop-ups-16mm/. De volledig bijpassende pop up maakt het plaatje namelijk compleet!

Twincarp pop up
Onze pop up valt op, maar ook weer niet te veel!

De ingrediënten

Voor de smaak gebruiken we verschillende kruiden en een snufje zout. Dat is tevens een mooie toevoeging als we het over de verteerbaarheid gaan hebben. Door de zwarte peper en de Curcuma denken we niet alleen aan de smaak. We denken ook aan de vis zelf! Door zwarte peper wordt de spijsvertering van de vis geactiveert en door de tarwekiemen word de boilie heel snel verteerd. Op het moment dat de boilie snel verteerd word moet je er wel voor zorgen dat er voldoende stoffen in zitten die opgenomen kunnen worden in de darmen zodat de vis ook in de gaten heeft dat het echt een toevoeging is.

Curcuma is heel goed voor het imuunsysteem van de vis en dat word weer opgenomen in de darmen. Ook hebben we gedacht aan de mineralen in de boilie, (ruwe ass gehalte) Dit is belangrijk om dat een karper mineralen heel snel herkent. Het nadeel van een ruwe ass is dat het ook overblijfselen zijn die de vis niet kan verteren. Die schijt hij dus ook weer uit. Dit is niet erg, alleen daardoor kan je het mineraalgehalte simpelweg niet te hoog maken. Het gaat dan namelijk ten koste van de kwaliteit. Bij deze boilie zit het op 7.6%. De ruwe celstof wat in onze ogen goed is.

Vangst op de twincarp boilie
Onze Jelmer Simmes heeft de Twincarp boilie mede uiterst zorgvuldig samengesteld!

Ruwe cellstof

Qua ruwe cellstof is het niet heel spannend, dit zijn de plantcelwanddelen die in een boilie zitten. Aangezien we niet heel veel plantaardige delen er in hebben verwerkt zit deze dan ook niet hoog, dit maakt helemaal niks uit want plantaardige vezels worden moeilijk tot niet opgenomen en daarom is het gewoon minder interessant voor e vis.

De ruwe cellstof van deze boilie zit op 0.82%.

Eiwitgehalte

Door het relatief hoge eiwitgehalte (19,49%) zal de vis deze boilie ook zien als bouwstof. We werken met een hoogwaardige vitamine bron wat goed is voor het herstel van de vis in het voorjaar rondom de paai. Maar ook het Koolhydraat gehalte is mega hoog, waarom? Om een hoge instant respons te geven aan deze boilie, heb je geen zin of tijd voor een voerplek te maken, dan kan je ook met deze boilie goed uit de voeten omdat het naast zijn excentrieke smaak en geur een hoge instant respons heeft en de vis er gewoon snel van zal gaan snoepen.

Maar vergeet niet dat het op een voerplek super goed werkt omdat de vis het kan gaan gebruiken als volwaardig voedsel.

Vet gehalte

Het vetgehalte in de boilie is relatief hoog, en daarom moet je in de winter (koudere periode) ook wel een beetje oppassen met de voerhoeveelheden. Maar door zijn hoge verteerbaarheid kan de boilie wel heel goed ingezet worden in de winter. Maar ook zomers is  het weer interessant door de vele koolhydraten. Vet is ook goed in het najaar omdat de vis dat zijn reserves aan wil vullen om vervolgens in wintermodes te gaan.

Zo zie je dat je in elk seizoen goed uit de voeten kan met deze boilie.

Ook hebben we gekozen voor een grove structuur en een iets lagere hardheid om het gewoon weer een beetje attractiever te maken maar waardoor hij zich ook iets makkelijker laat soaken. Dit hebben we gedaan met een speciaal zadenmengsel die weer een hele mooie toevoeging is voor de vertering van de boilie.

Twincarp Liquid Bait Booster
De bijpassende Twincarp Liquid Bait booster geeft extra attractie!

 

Wij wensen jou een god vangst met dit bijzondere aasje 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzending

Vanaf € 95,- binnen NL

Recht op herroeping

Binnen 14 dagen

Binnen 3 tot 5 werkdagen

Verzending van onze orders

100% veilig afrekenen

iDEAL / PayPal