Winkelwagen

06 80227521

 Binnen 3-5 werkdagen in huis!

Verkooppunten

Mirror Lake France – Limoges

La Forge de Bessous, Le Chalard, 87500, FRANCE
Bestellen kan alleen via Mirror Lake

Voor Mirror Lake in Frankrijk hebben we in samenwerking met de eigenaar een speciaal voor dit water samengesteld assortiment ontwikkeld. Nadat we al een jaar getest hadden welke van onze boilies daar goed aansloegen, zijn we met elkaar om de tafel gaan zitten.

Waar moet je rekening mee houden als je je karpers nog maar 1 voer gaat aanbieden zodat je exact weet wat ze eten en hoeveel ze ongeveer eten? Als je je klanten gaat verplichten met jouw voer te vissen om je vissen gezond te houden?

Dit was de wens van Jon de Engelse eigenaar: 1 voer waarvan hij precies weet wat er in zit en waarvan hij ook weet dat het goed is voor de vis. En in de tweede plaats natuurlijk ook goed vangt, want daar betalen zijn klanten voor.

Wat wil de vis?

Dat is nog best een lastige opgave gebleken. Want wat goed vangt is niet altijd het beste voor de vis en andersom geldt ook, wat goed is voor de vis vangt niet altijd het beste!

De vis heeft behoefte aan eiwitten, liefst dierlijke want daar haalt hij met de minste moeite de meeste voeding uit. Maar wanneer het hartje zomer is en er vrij veel natuurlijk voedsel aanwezig is dan kun je soms beter vissen met een zoete koolhydraat bom want die valt tenminste op tussen al die eiwitten.

Kijk maar eens wat een tijgernoot doet als het warm is, daar kan soms geen boilie tegen op!

Ook zouden de vangsten terug kunnen lopen als je maar één boilie aanbiedt en daarmee iedereen laat vissen (denk aan dressuur). Het moest dus een mix worden van een verantwoorde boilie, met de minimaal noodzakelijke voedingsstoffen, aangevuld met vitamines, mineralen, rijk aan aminozuren en sporenelementen.

We hebben dit op een zo natuurlijk mogelijke manier gedaan, dus bijvoorbeeld Kelp gebruikt in plaats van vitamine preparaten. Kelp bevordert de spijsvertering, zit bomvol vitaminen, mineralen en sporen elementen. Op die manier zijn er nog veel meer producten met dit soort eigenschappen.

We hebben dus gekozen voor 2 type mixen: zoet en vis. In de zoete koolhydraat mixen hebben we zoveel mogelijk gekozen voor langzame koolhydraten met veel attractie. Romige melkpoeders die goed uitwasemen en zo de lokstoffen verspreiden. Hennep, zaden en een goede dosis gist ten behoeve van de vertering en ook weer om de vitamines, mineralen en aminozuren die het rijk is. We gebruiken hiervoor 2 gist soorten om de combinatie zo uitgebreid mogelijk te maken. Koolhydraten zijn voor de vis niet zo noodzakelijk maar zijn wel nodig om een verwerkbaar product te krijgen. Ook is de instant response en smaak van deze melen zoals tarwe, soja en maïs vaak erg goed.

Netto Eiwit Benutting

Ook de vismixen zijn voorzien van gist, en behoorlijke dosis vis / garnaalmeel. Hier hebben we geprobeerd een goed eiwit percentage te krijgen door de vismeel dosering aan te passen. Hierbij is de NEB waarde van circa 20% aangehouden, die uit onderzoeken naar in het wild levende karpers, naar voren komt als goed gemiddelde. De NEB waarde geeft de Netto Eiwit Benutting aan en zegt dus iets over hoeveel van het ruwe
eiwitpercentage daadwerkelijk verteerd kan worden. Een boilie met eiwit percentage van 40% is waardeloos voor de vis als de NEB waarde heel laag is.

We moesten ook rekening houden met de hoeveelheid voer die de vissers er dagelijks (maximaal) in gooien. Heeft je boilie een hoge NEB waarde dan zitten ze sneller vol en wordt vangen erg lastig. Dat moest dus ook zoveel mogelijk voorkomen worden. Ook dat speelde dus mee bij de NEB waarde keuze.

Natuurlijk voedsel

Natuurlijk voedsel is er ook aanwezig op het 6 hectare grote meer. Hoeveel dat is en wat er allemaal zit is lastig in kaart te brengen. Vooral zomers zal dit voor een (groot) deel voorzien in de voedingsbehoefte van de karpers in het meer. Ook weer iets om rekening mee te houden!

Helemaal exact zul je het voer voor zo’n water misschien niet krijgen, daar kunnen we eerlijk over zijn. Een jonge groeiende vis heeft een hele andere eiwitbehoefte dan zijn opa. De weersomstandigheden spelen een grote rol in het aas gedrag van de karpers en het natuurlijk voedsel aanbod of voedsel schaarste zal ook meespelen.
We hebben daarom zoveel mogelijk een goed gemiddelde gezocht en voor 2 soorten boilies gekozen in die elk weer in 2 smaken verdeeld.

Deze mixen kunnen dan per jaargetijde of situatie weer iets bijgestuurd worden indien nodig, aangezien er alleen verse freezerbaits worden geleverd.

De beschikbare smaken op Mirror Lake vind je op hun website. 

Wil je meer weten over de inhoud van een boilie, de voedingswaarde en netto eiwit benutting? Lees dan onze artikelen hier >>>

Recht op herroeping

Binnen 14 dagen

Binnen 3 tot 5 werkdagen

Verzending van onze orders

100% veilig afrekenen

iDEAL