Readymade Boilies

Als je gaat vissen met onze boilies dan lok je de vis naar je toe. Je voorziet de vis voor een groot deel in zijn voedingsbehoefte, mits je een boilie gebruikt met de juiste verhouding tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Daarbij zullen wij je helpen, en je zult zien dat je hierdoor meer gaat vangen. Je biedt namelijk het juiste aas, in de juiste periode aan, in plaats van lukraak balletjes in het water te gooien en hopen dat de karpers er zin in hebben. Klik hier om leuke en leerzame video´s te bekijken over onze boilies!

Show Filters

Toont alle 8 resultaten

Show Filters

Toont alle 8 resultaten

Vitamines, mineralen en aminozuren zorgen ervoor dat onze boilies super aantrekkelijk zijn. Sommige boilies zijn zelfs zo samengesteld dat ze heel erg dicht bij het natuurlijk voedsel komen, en daarbij bijvoorbeeld een hoog eiwitpercentage bevatten. Zo bestaat de Krill Shrimp Trassi voor 1/3 uit krill en garnaal.

Dit doen we zoveel mogelijk met lichaamseigen eiwitten die de karpers het beste kunnen opnemen. Maar ook het tegenovergestelde is soms erg effectief: dat zijn de koolhydraatboilies. De zoete birdfood ballen zoals de Milk en Fruit en de Scopex CSL.

Instant zijn deze zoete koolhydraatboilies super effectief, maar niet echt geschikt voor de langere termijn vanwege het gebrek aan voedingsstoffen. Onze midden categorie boilies bevatten een goede dosis aan eiwitten om langere tijd mee te kunnen voeren, terwijl ze ook erg effectief zijn als je ze instant zou gebruiken. Dat zijn de Sweet Fish en de Garlic Robin Red.

Je zoekt een boilie, maar je wilt:

  • Geen gedoe met boilies ontdooien
  • Geen gedoe met beschimmelde boilies
  • Overgebleven boilies kunnen bewaren

Dan zijn Readymade Boilies voor jou het meest geschikt. Deze boilies bevatten een lage dosis conserveringsmiddelen zodat ze (bij ons) circa 1 jaar houdbaar blijven na productie. Alles wordt verpakt in stevige en hersluitbare zakken van 2,5 kg

Als je gaat vissen op karper gebruik je in de meeste gevallen boilies. Deze boilies zijn gemaakt van gekookt of gestoomd deeg. Ze worden voorzien van geur, kleur en natuurlijk ook lokstoffen. Een boilie moet het liefst zo aantrekkelijk mogelijk zijn om een grote karper te vangen. Karpers vangen kost tijd en eist volharding.

Karpers zijn niet zo talrijk aanwezig als voorntjes, en een aanbeet laat dan ook langer op zich wachten. Een goede voercampagne met boilies zal je hier zeker bij helpen. Ook al voer je niet veel boilies, je zorgt voor vertrouwen. Er zit immers nog geen haak aan.

Ze kunnen ongestoord boilies eten zonder dat ze gevaar bemerken. Kleine beetjes voeren is al effectief. Veel is niet altijd beter. Liever 3 keer per week een paar handjes dan helemaal niet voorvoeren. Zo houd je de kosten ook wat lager.

Welke boilie kiezen?

Het kiezen van een boilie is niet moeilijk. Als je maar weet wat er in zit. Als je weet wat de voedingswaarde is en uit welke ingrediënten die komt dan kun je voor iedere situatie en jaargetijde de juiste boilie kiezen. Hoe dat werkt leggen we je graag uit op deze pagina.