Enzymen (BIO Activator)

Enzymen (BIO Activator)

3,20

Prijs per bakje van 20GR

(3 klantbeoordelingen)

1 op voorraad

De voordelen van Evolution Products

Binnen 3 werkdagen bezorgd
Gratis levering vanaf € 95
Unieke hoge doseringen

Beschrijving

Enzymen (BIO Activator)

Misschien heb je er wel eens van gehoord of heb je het al gebruikt: enzymen. Deze enzymen maken je aas vele malen attractiever omdat ze het voorverteren.

Misschien heb je er wel eens van gehoord of heb je het al gebruikt, Enzymen. Bij onze Sub Zer0 Winter Boilie zit standaard een potje enzymen. Deze enzymen maken je aas vele malen attractiever doordat het voorverteerd wordt. Door dit proces worden bijvoorbeeld koolhydraten omgezet in suikers en zetmeel en eiwitten in aminozuren en peptiden die de karper kan detecteren (proeven). Pre-digested vismeel is daar waarschijnlijk het meest bekende voorbeeld van. Door je aas hiermee te behandelen vindt de karper je aas niet alleen eerder, maar kost het ze ook veel minder moeite om de eiwitten om te zetten in voedingstoffen. Daardoor is je aas dus vele malen attractiever geworden. Instinctief zullen ze meer van jouw aas eten omdat het een makkelijke voedselbron vormt.

In de winter heeft de vis dit enzym zelf niet, dus dan werkt het nog beter dan in de zomer. Je moet het zo zien: de enzymen verteren het aas voor, een soort van voorkauwen. De enzymen knippen de  belangrijkste voedingsstoffen (eiwitten) in stukjes. Daardoor hoeft de vis het niet meer te doen en kost hem dat dus minder energie dan wanneer hij het zelf moet verteren.

Het is dus altijd een bonus als je dit gebruikt, want vanuit de natuur gezien zal een levend wezen zo weinig mogelijk energie willen verspillen en de makkelijkste weg kiezen. En zoals gezegd, bij warm weer overleven deze enzymen goed, dus werken ze het hardst om de boel te verteren. Bij koud weer maakt de vis ze niet aan en komt de werking ook tot stilstand.

Daarom moeten ze in de koelkast of liever in de vriezer bewaard worden. En als je ze op je aas doet dan moet het een paar dagen op kamertemperatuur inwerken. Hoe warmer, hoe sneller het proces, maar pas op voor hitte want daar kunnen ze dan weer niet tegen. Dat is ook de reden dat ze niet in onze boilies verwerkt worden. Boven de 50 graden gaan ze dood.

De beste attractie wordt verkregen door ze 2 tot 3 dagen hun werk te laten doen. 1 potje bevat 20 gram enzymen. Dit is de minimum dosering voor 1 zak ( 2,5 kg) van onze boilies. Je strooit de enzymen simpelweg over je boilies, eventueel met nog wat bait booster of een andere liquid. Daarna laat je het 2 á 3 dagen inwerken bij voorkeur op kamertemperatuur. Hoe warmer hoe sneller de werking. Let wel op dat ze niet tegen verhitting kunnen, want zoals gezegd: boven de 50 graden overleven ze niet.

Bij onze freezerbaits kun je er voor kiezen om ze alvast te laten behandelen met enzymen door ons. Voordat ze verpakt worden, behandelen wij ze. Zo kunnen ze tijdens het vervoer naar jou toe vast de boilies voorverteren. Dit transport duurt meestal 24 uur dus als ze bij jou binnen komen is de start alvast gemaakt. Je kunt ze dan gewoon invriezen om het proces te stoppen of je laat ze nog even lekker verder gaan. 1 tot 3 dagen is het advies. Als je dan aan het water komt en je boilies zijn ontdooit gaat het proces weer langzaam verder. Maar je boilies zijn dan alvast super attractief gemaakt en de karper zal ze eerder vinden en lekkerder vinden!

Samenstelling: Gist. Te gebruiken als vislokaas. Aanvullend diervoeder voor in het wild levende vissen.

 

Extra informatie

Gewicht 0,25 kg

3 beoordelingen voor Enzymen (BIO Activator)

  1. Wouter

    Doet zijn werk goed, zet hem bij de cv ketel dan blijft het goed warm!

  2. Henk v meurs

    Dit product voor het eerst gebruik me boilies eerst gesoakt en toen dit product het resultaat was er wel hebt met dit product in combinatie met de boilies en soak meteen gevangen dus prima spul.

  3. Rene

    Voegt echt iets extra toe top product

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.