Sub-Zer0 Winterboilie

Sub-Zer0 Winterboilie

20,75

Nu ook in 14mm!

Per 2.5KG

Wissen
De voordelen van Evolution Products

Binnen 3 werkdagen bezorgd
Gratis levering vanaf € 95
Unieke hoge doseringen

Beschrijving

Daarom hebben we de Sub-Zero Winterboilie ontworpen:

Omdat een echte winterboilie meer vis oplevert!

 

Je wilt gaan karpervissen (en vangen) in de winter, dat vraagt om een goeie aanpak. Wij zaten maar te kouwkleumen in onze tent en de vissen lagen passief op grote diepte. Lekker niks doen en aan eten dachten ze al helemaal niet. Het werd al vroeg donker en de kachel draaide overuren. Net als wij trouwens om maar iets te vangen. We moesten iets bedenken dat we konden doen om de vis toch in actie te krijgen.

Dus daar zaten we, in onze tent, in de sneeuw, bij de kachel met een pen een kladblokje. De opkomende beste winterboilie op de markt moest aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • Laag in Vet en Eiwitten zodat je verzadiding kan voorkomen
  • Hoog percentage vezels zodat ze snel te verteren zijn
  • Bio Activated d.m.v. Enzymen zodat ze nog attractiever en beter verteerbaar zijn
  • Attractief door vele smaakmakers zodat ze nog lekkerder zijn
  • Open structuur voor makkelijk uitlekken zodat ze beter gevonden worden
  • Voorzien van essential oils omdat die de vis echt goed triggeren te eten, ook bij koud water

Wat zit er in deze winterboilie en waarom?

In de winter vang je vaak niet zo veel. Ze liggen vrijwel stil en zwemmen nauwelijks nog. Hoe krijg je deze vissen toch op je aas zodat je ze kunt vangen? En als ze je aas gevonden hebben, hoe hou je ze dan aan het eten?  Deze boilie is voor de karper makkelijk te vinden door de uitlekkende lok- en smaakstoffen. De boilie wordt voorverteerd door de enzymen. Hierdoor worden aminozuren vrijgemaakt zodat de karper je boilie nog makkelijker vindt én verteerd. En we hebben ook nog de voedingswaarde zo laag mogelijk gehouden zodat ze er meer van kunnen eten voor ze verzadigd raken. Dus wil je een winter karper vangen? Kijk dan eens kritisch naar je aas en gebruik de special samengestelde Sub-Zero Winterboilie. Klik hier voor een informatieve video over onze Sub-Zer0 boilie!

Behandelen met Enzymen

Beste winterboilie op de markt karpervissen
Het verteringsproces wordt alvast in gang gezet.

Voor de finishing touch wordt er bij de Sub-Zero Winterboilie een potje met enzymen bij geleverd. De Sub-Zer0 is verpakt per 2,5 kg en voorzien van 20 gram Enzymen ( 8 gram enzymen per kg boilies). Deze dienen maximaal 3 dagen (op kamertemperatuur) voor het vissen en/of voeren over de boilies gestrooid te worden. Zo wordt alvast het verteringsproces in start gezet waardoor je met een extreem goede, attractieve en verteerbare boilie verschijnt aan de waterkant. Wil je de boilies nog niet gebruiken en heb je wat over na je sessie, vries de boilies dan inclusief de enzymen in. Hierdoor worden de enzymen inactief, zodra ze opwarmen komen ze weer in actie.

De readymade Sub-Zero Winterboilie bestaat voor dik 40% uit vezelrijke ingrediënten. Deze boilie is het beste inzetbaar tot de watertemperatuur weer oploopt tot circa 14 graden.

Waarschuwing: Voer met mate! In de winter volstaat een handje vol boilies vaak al.

 

 

Aanvullend diervoeder voor in het wild levende vissen.
Nutritionele Analyse:
Ruw Eiwit – 22,68%
Ruwe Celstof – 2,18%
Ruw Vet – 6,58%
Ruwe As – 5,99%

Hier volgt de uitgebreide beschrijving van de gebruikte ingrediënten en waarom we die gebruiken in deze Sub-Zero Winterboilie:

We starten met de basis, namelijk vezels zoals zemelen, kiemen en kelp. Kelp stimuleert de spijsvertering en de gezondheid van de karper. Het is een water alg die boordevol vitaminen, mineralen en spoorelementen zit. Tarwekiemen zijn rijk aan goede eiwitten , vitamines en mineralen. Tarwezemelen bevatten veel voedingsvezels. Al deze ingrediënten bevorderen een hoge doorloopsnelheid in de darmen en zijn dus onmisbaar in een koud water aas. Als extra hebben wij in de Sub zero ook nog vitamine C toegevoegd.

Ook hier hebben we essentiële vitamines toegevoegd om de gezondheid te ondersteunen

Vitamine C is een antioxidant die het weefsel beschermt tegen vrije radicalen. Ondanks dat de meeste boilie producenten gebruik zullen maken van boilies met een witte opvallende kleur hebben wij juist gekozen voor een ingrediënt waar de karper wat aan heeft. Namelijk zwarte peper. In zwarte peper zit piperine. Piperine bevordert de aanmaak van spijsverteringsenzymen en bezitten ontstekingsremmende eigenschappen. Alweer een must have in een winter boilie. Zwarte peper is voor 5% gedoseerd in de Sub Zer0.

Hete specerijen met een belangrijk doel

Wat ook voor 5% gedoseerd is is Chili poeder. Chilipoeder heeft ook een positieve werking op de spijsvertering van de karper. De werkende stof in chili poeder is Capsicum. Er wordt beweerd dat die stof ervoor kan zorgen dat de lichaamstemperatuur van de karper verhoogd wordt, wat in de koudere periode een troef kan zijn. Deze 2 ingrediënten gecombineerd (dus 10%) in de boilie zorgen voor een extreem pittig smaakvol bolletje. En als je het lef hebt er eentje te proeven zal je ervaren dat je slokdarm in de brand staat.

Of de karper dit ook zo zal ervaren kunnen we (nog) niet bewijzen, maar feit is wel dat de karper gek is op een pittig smaakje. Ook is er in onze winter boilie een maximale dosering van Betaine hcl toegevoegd. Betaine hcl bevordert de spijsvertering en zorgt ervoor dat door enzymen koolhydraten, eiwitten en vetten worden afgebroken.

Vezels zijn nu nog belangrijker

Uiteraard is het niet mogelijk om een boilie te maken die volledig bestaat uit vezels. Vezels hebben namelijk geen bindende eigenschappen en een slechte uitharding waardoor het onmogelijk word een boilie te draaien. Dus zijn we genoodzaakt toch een aantal ingrediënten te gebruiken waar de karper weinig baat bij heeft namelijk koolhydraten. Natuurlijk nemen wij hier geen genoegen mee en zijn we opzoek gegaan naar een manier om deze voedingstoffen toch nuttig te maken voor onze vrienden.

Door gebruik te maken van een soort van gist die de koolhydraten fermenteren worden er metabolieten gevormd. Met andere woorden fermenteren zorgt ervoor dat door micro organismen de ingrediënten worden afgebroken en/of omgezet worden tot o.a aminozuren. Een zeer waardevol product waar de karper instinctief behoefte aanheeft en direct zal aanvaarden als voedsel.

En als kers op de taart: Essentiel Oils

Nog een top ingrediënt in de winterboilie is bergamot olie. Dit is een etherische olie die goed kan uitlekken bij koude water temperaturen en zich goed laat mengen met een fruitige flavour. Als flavour hebben we gekozen voor een uniek creamy poeder aroma, en als extra ondersteuning hebben we ook nog een vloeibare eetlust opwekker toegevoegd. Dit zal de karper nog een extra prikkel geven om over te gaan te aas opname.

Bestel dus nu deze winterboilie en ervaar de kracht zelf…

Extra informatie

Gewicht 25 kg
Diameter

14MM, 18MM

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Sub-Zer0 Winterboilie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.