Winkelwagen

06 80227521

 Binnen 3-5 werkdagen in huis!

Wat zijn de Beste Boilies voor 2021?

We stelden enkele van onze teamleden de vraag “wat zijn volgens jullie de beste boilies voor het nieuwe seizoen 2021?” Het antwoord op die vraag krijg je van de mannen zelf. Succes!

Dion Bekkers kiest voor de Milk&Fruit & Smoked Fish
Mijn favoriete bol?! Als ik het vooral “allround” bekijk, omdat we anders maar bezig blijven, dan springen er voor mij eigenlijk 2 bollen uit: de smoked fish en de Milk&Fruit! 2 bollen die ik het hele jaar wel inzet en die elke keer weer van waarde zijn!
Een klassieke combinatie van een zoete en een visbol waar elke karper zich aan zal vergrijpen! Ware karpermagneten die elkaar in alle seizoenen weten te versterken. In het voor- en najaar zal ik meer Smoked Fish in de mix gooien vanwege de vereiste voedingsstoffen/eiwitten die nodig zijn voor onze gevinde vriend. Tussen deze seizoenen in, en dan heb ik het over hoogzomer en hartje winter, dan zal de mix meer Milk&fruit bevatten voor de visuele attractie en benodigde energie die het de karper geeft. Die schommeling in verhoudingen per jaargetijde leverde mij ook onderstaande veertiger op!


(Dion bekkers met een dikke veertiger!)

Joey Meulendijks gaat voor de nieuwe aanwinst Smoked Fish

Het kan natuurlijk niet anders dan dat ik dit jaar weer met onze vrij nieuwe boilie; de Smoked Fish aan de slag ga. In de jaren voordat deze boilie uitkwam was ik helemaal gek van onze Sweet garlic robin red boilie. Hier heb ik destijds echt geweldige resultaten mee behaald. Ik combineerde deze boilie vrijwel altijd met de Milk&fruit, tijgernoten en boekweit. Deze combinatie ga ik dus ook gebruiken met de Smoked Fish. Als je deze combinatie op de juiste manier afstemt aan de omstandigheden en het jaargetijde dan creëer je wat mij betreft de perfecte combinatie en heb je altijd iets in huis waar de vis naar op zoek is. Je spreekt hier dus een zeer grote populatie vis mee aan. En niet onbelangrijk, de vis zal hier zeker voor terug komen!

(Mooie sfeerplaat van Joey Meulendijks)

Maar dat is nog niet alles. Ik heb namelijk een vergunning gekregen op een voor mij nieuw Syndicaat water. Ondanks dat het natuurlijk aftasten wordt, ga ik hier aan de slag met de Scopex CSL. Deze boilie geeft wat mij betreft net dat beetje extra op wateren waar enige dressuur heerst. Mocht het toch niet gaan lukken dan hebben we natuurlijk nog diverse opties achter de hand. De Sweet fish boilie kan daar bijvoorbeeld uitkomst bij bieden. Deze boilie wordt vaak onderschat maar kan absoluut voor onverwachtse resultaten zorgen. Iets wat andere teamleden met volle overtuiging kunnen bevestigen. ✌️

Julian Simmes gaat voor de oude vertrouwde Scopex
 
Mijn favoriete boilie is de Scopex CSL. Wat mij bij deze bol is opgevallen is dat de instant respons ontzettend goed is, maar dat deze bol ook tijdens het voorvoeren enorm goed werkt, zeker als het vergeleken wordt met andere koolhydraatrijke boilies. Ik ben in de veronderstelling dat deze bol goed werkt bij het voorvoeren, omdat de boilie enorm goed smaakt en dat de vis daarom erg gretig wordt wanneer deze boilie in kleine tot middelgrote hoeveelheden wordt gevoerd. Dus niet om de vis te voeden en daarbij mogelijk te verzadigen, maar voor het vertrouwen in het aas en de plek waar gevoerd wordt.
Ook op diepe zandafgravingen met veel natuurlijk voedsel zet ik de Scopex graag in. Ook onderstaande vis is niet vies van een lekker geel en zoet bolletje!

(Prachtige spiegel voor Julian Simmes)

Ik kan het niet laten om nog mee te geven dat ik ook weg ben van de Sweet garlic Robin red. Deze bol gebruik ik standaard in het najaar, omdat de balans in macronutriënten goed is. Ook de structuur van deze boilie vind ik prettig, het is niet te zacht en niet te hard en is vrij ‘open’.


Ricardo Koster heeft meerdere favo’s!

Er is geen nummer 1 favoriet wat mij betreft. Voor mij is het kiezen van de echte ‘topper’ net zo moeilijk als het bepalen van één rig die ik het hele jaar door in moet zetten. In de winter is mijn aanpak immers ook anders dan in de zomer. Vandaar geef ik op mijn manier antwoord op deze vraag, en wel per jaargetijde. Onderstaande keuzes zijn allemaal gebaseerd op de balans in voedingswaardes. Uiteraard heeft elke bol zijn sterke punten in bijvoorbeeld structuur of speciale ingrediënten, maar de verhouding in macronutriënten zijn voor mij het meest belangrijk.
In het vroege voorjaar grijp ik het liefst naar de Smoked Fish. Een ruw eiwit percentage van meer dan 30% verklaart al waarom.

(Perfect gehaakt) 

In de zomer pak ik het liefst de Milk & Fruit. Deze bol geeft een mooie visuele prikkel (zoals hierboven te zien) en heeft een Milk Cream smaak. Maar los daarvan zit het vooral bomvol met koolhydraten; iets waar ik al het vertrouwen in heb voor deze tijd van het jaar.
In het najaar gebruik ik het liefst de Sweet Garlic Robin Red. De verhouding van eiwit, vet en koolhydraten zijn mooi in balans om de vis in top conditie te laten komen voor de aankomende winter. Uiteraard gebruik ik deze bol ook graag omdat Robin Red zich al lang geleden heeft bewezen; de karper is er dol op.


Er is één bol in het assortiment van Evolution Products die speciaal gemaakt is voor de koudste tijd van het jaar; de winter. De Sub-Zer0 Bio Activated Winter boilie zit laag in eiwitten en vetten zodat verzadiging voorkomen kan worden. Daarbij zijn ook de extra vezels interessant, aangezien de vis de bol nu mega snel kan verteren. 1 van de top dingen van de sub-zero vind ik dat er bergamot olie aan toegevoegd is. Deze olie lekt makkelijk uit bij lage watertemperaturen en samen met een fruitige flavour en de nodige dosis  zwarte peper hebben we een heerlijk pittig en licht verteerbaar aasje voor in de koudere maanden.

(Sub-zero winterpakket!)

Jelmer Simmes aka TwinCarpNL kiest voor…

Tja… En dan krijg je de vraag om wat te vertellen over mijn favoriete boilie uit het assortiment van Evolution Products. Laat ik direct met de deur in huis vallen en een stukje weerlegging doen: Een favoriete boilie is er namelijk niet!

Elk water, elk jaargetijde en elke situatie kan vragen om een andere boilie die het beste aansluit op de wensen van dat moment. Hiernaast moet ik zeggen dat letterlijk elk type boilie uit ons assortiment simpelweg héél goed vangt. Dat mag uiteraard ook wel, want ik wil ten alle tijden met de volle 100% achter het volledige assortiment staan. 

(Super vette schub voor Jelmer Simmes)

Toch wil ik jullie niet teleurstellen en zal ik een keuze maken als ik écht zou moeten kiezen. De Sweet Fish boilie heeft in mijn ogen alles wat een goed vangende boilie zou moeten hebben. Ik gebruik deze boilie onderhand al ruim zes jaar en er gaat geen seizoen voorbij zonder dat ik deze boilie meeneem naar de waterkant. 

De factoren waardoor deze boilie zo goed in de smaak valt is in mijn ogen te danken aan het feit dat deze boilie het beste van beide werelden heeft; zoet en vismeel! Je hoort vaak dat karpers een voorkeur hebben voor zoet of vismeel. Dus elke karper zou deze boilie lekker moeten vinden… toch? 😉 

Bedankt voor het lezen! Doe er je voordeel mee 😉

Recht op herroeping

Binnen 14 dagen

Binnen 3 tot 5 werkdagen

Verzending van onze orders

100% veilig afrekenen

iDEAL