Winkelwagen

06 80227521

 Binnen 2-3 werkdagen in huis!
Karpervissen in het vroege voorjaar

Karpervissen in het Vroege Voorjaar

– Ondiepe wateren –

Het is vroeg in het voorjaar en de ondiepe wateren beginnen al lekker op te warmen. Karpervissen in het vroege voorjaar is dé periode om de visspullen klaar te maken, je naar de waterkant te haasten en je ogen goed de kost te geven om zo onze beschubte vrienden te spotten. De lelies beginnen op te komen en het natuurlijk voedsel begint langzaam toe te nemen.

Voer voorzichtig in het vroege voorjaar

Het voorjaar is in mijn ogen altijd op te delen in meerdere periodes. En dan bedoel ik vooral de meerdere watertypes. In chronologische volgorde zullen natuurlijk eerst de ondiepe wateren zoals sloten, parkwatertjes en ondiepe kanaaltjes opwarmen. Daarom zal de vis op dergelijke wateren als eerst geactiveerd worden. Doe hier je voordeel mee en pak juist in het vroege voorjaar deze type wateren aan. Het voordeel van ondiepe wateren is ook nog eens dat je vaak sneller de vis kunt lokaliseren, wat uiteraard de vangkans doet vergroten.

Voorjaarsvisserij karper
Goed verteerbaar aas is noodzakelijk in het vroege voorjaar!

Houd er wel rekening mee dat, hoewel de vis langzamerhand begint te zwemmen, ze nog geen grote hoeveelheden voer tot zich zullen nemen. Pak dit dus voorzichtig aan en voer kleine beetjes. Maak gebruik van klein aas zoals de kant en klare range hennep/boekweit van Evolution Products. Dit gemengd met wat verkruimelde boilies en een pop-up erbovenop. Het voordeel van het kleine en dus lichte aas is dat dit goed blijft liggen bovenop de vegetatie die onder water langzaam begint te groeien. De karper weet daar in deze tijd van het jaar echt wel zijn voedsel te vinden, waardoor het een ideale plek is om je aas te presenteren.

De kracht van Premium Pop ups

De beste pop ups voor het karpervissen
Onderscheidende kleuren geven een extra kracht!

De Premium pop ups van Evolution Products zitten bomvol amino’s en zijn enorm attractief. Met het enorme drijfvermogen vis je altijd met vertrouwen en de pop ups stellen me dan ook nooit teleur. Afgelopen winter en dit vroege voorjaar wist ik er al leuke vangsten op te boeken!

Karpervissen in het vroege voorjaar met pop ups
Wat hennep, boekweit en een pop up bovenop het opkomende blad was voldoende

Zo wist ik kort voor de officiële start van het voorjaar vier mooie vissen te vangen. De week ervoor was er een week met zacht weer voorspeld en de temperaturen waren meer dan aangenaam. Ik koos ervoor om een ondiep kanaaltje lichtjes aan te voeren omdat ik wist dat het weer de vissen op dit type water sneller zou activeren. Het resultaat mocht er wezen! Drie van de vier vissen konden de Premium pop ups niet weerstaan en zo ging ik dan ook weer met een voldaan gevoel huiswaarts.

Zoek de hotspots
Premium Pop ups vol amino’s en attractie aanbieden op de goede plek zal resulteren in aanbeten!

Bij het karpervissen in het vroege voorjaar is het zaak om de vis op te zoeken en de plekken te bekijken waar je de vis kan verwachten. Denk aan ondiepe plekken waar de zon voor een lange periode op staat te branden. Plekken waar lelies op beginnen te komen zijn ook enorm goed. Dit zijn namelijk plekken waar de vis kan opwarmen en waar het eerste voedsel te vinden zal zijn. Doe hier je voordeel mee en hopelijk start jij deze prachtige periode met een aantal mooie vangsten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recht op herroeping

Binnen 14 dagen

Binnen 2 tot 3 werkdagen

Verzending van onze orders

100% veilig afrekenen

iDEAL