Winkelwagen

06 80227521

 Binnen 2-3 werkdagen in huis!
Julian Simmes karpervisser

NIEUWE BOILIE – De ervaring van teamlid Julian

Julian Simmes, teamlid van Evolution Products heeft de nieuwe, onderscheidende boilie al flink aan de tand gevoeld gedurende het najaar, winter én voorjaar. In al deze drie jaargetijde heeft Julian er vis op weten te vangen en in deze blog deelt hij zijn ervaring!

De eerste indruk

Julian aan het woord: ik kan mij nog goed herinneren dat ik voor het eerst een zak uit de eerste testbatch van de nieuwe boilie binnen kreeg. De twee contrasterende kleuren vielen mij direct op. Een zwarte onderscheidende boilie wilde ik altijd al graag zien; lekker onopvallend en dressuur doorbrekend, perfect voor mijn visserij. Een witte boilie zou niet snel mijn voorkeur genieten, maar in combinatie met de zwarte kleur had dit niet beter gekund.

Onderscheidende boilie
Ik was direct te spreken over de kleurencombinatie!

Het eerste wat ik natuurlijk deed was de boilies verkruimelen en proeven. Gezien dit een testbatch was vond ik de structuur nog niet optimaal. De witte boilie vond ik te kruimelig en de zwarte boilie te hard. Maar goed, dat werd bij de volgende testbatch al perfect verholpen en beide boilies kregen een mooie zachte maar toch stevige en open structuur.

De smaak van de boilies… Wow! Ik was direct ondersteboven, vooral van de witte karamel/koekjes-boilie want daar zou ik zo een schaal van opeten. De zwarte boilie is (voor ons) niet lekker, maar vertrouwen had ik direct. Wetende dat er vismelen en veel insecten inzitten vond ik de structuur nog erg mooi en de smaak was eigenlijk goed te doen. Ik kon mij in ieder geval voorstellen dat de karpers beide boilies graag zouden vreten!

De eerste sessies

In november viste ik een nachtje op één van de zwaarste wateren in de regio. Ik vond een mooie kuil en hanteerde een techniek die ik nog niet vaak eerder had toegepast. Ik kiepte een goede twee kilo van de nieuwe onderscheidende boilie ondersteboven uit de emmer in het water vanuit de boot. Aan mijn rig deed ik een halve witte en een halve zwarte boilie en maakte het tot één boilie: een boilie van twee kleuren dus. Deze rig legde ik zo’n 5 meter naast de voerplek op 8 meter diepte. Dit is een water waar je soms dagen, weken of zelfs maanden moet vissen voor een aanbeet…

Nieuwe boilie Evolution Products
Vol ongeloof stond ik in het donker te drillen!

Toen ik na drie uur een volle streep kreeg op uitgerekend die hengel kon ik mijn ogen niet geloven; de tactiek werkte! Ik wist een mooie spiegel te vangen en daardoor kreeg ik niet alleen vertrouwen in de tactiek, maar ook in de nieuwe boilie!

Nieuwe super boilie
Julian zet de nieuwe boilie graag in met beide kleuren aan de hair!

Sessies met de nieuwe batch

In de winter ving ik enkele mooie vissen, allemaal op de witte boilie. Nu moet ik zeggen dat ik die bewust aan de hair deed, en niet de zwarte. Wetende dat de werking van de zintuigen van de vis in koud water zwaar achteruit gaan, had ik meer vertrouwen in een opvallende boilie. Het viel op dat de vissen de boilie al snel uitscheten, zelfs met deze koude watertemperaturen van onder de zes graden. Ze zijn blijkbaar erg goed te verteren!

Vissen met een onderscheidende boilie
Het testen van een nieuwe boilie is écht spannend!

Tijdens het voorjaar liep het storm qua vangsten. Ik viste vooral op beken en kanalen waarbij ik voor aanvang van elke sessie zo’n drie dagen voorvoerde. Ik zag geen verschil in het aantal aanbeten op wit en zwart, wat mij de indruk gaf dat ze alle boilies gewoon opvreten. De theorie waaruit deze boilie is ontwikkeld blijkt dus te werken!

De puntjes op de i

Het duurt niet lang meer en dan wordt de laatste feedback van alle teamleden doorgegeven waarna het test- en ontwikkelingsproces is afgerond. Zelf zou ik niet weten wat er nog aan de boilie zou moeten veranderen, maar ik verwacht dat boiliekenners Ricardo en Frank nog wel wat te zeuren hebben 😉

Ook worden er zéér binnenkort bijbehorende Pop ups, Baitboosters en Wafters/Balanced Hookbaits ontwikkeld, spannend! Uiteraard staat er dit jaar nog een vette video betreffende de nieuwe boilie op ons Youtube kanaal.

Volgende week zal er een blog verschijnen waarin al onze teamleden hun ervaring met de nieuwe boilie zullen delen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recht op herroeping

Binnen 14 dagen

Binnen 2 tot 3 werkdagen

Verzending van onze orders

100% veilig afrekenen

iDEAL