Winkelwagen

06 80227521

 Binnen 3-5 werkdagen in huis!

Karpervissen met partikels en pop ups, in de winter!

Partikels en Pop ups

De periode is weer aangebroken waarin het water een temperatuur heeft bereikt van een graad of 6. Dat is voor mij een punt waarbij de zakken boilies de schuur in gaan. De pop ups en partikels zoals hennep en boekweit komen nu op nummer 1 te staan. Een aanpak waarbij je met weinig voer veel kan bereiken. Karpervissen met partikels en pop ups loont voor mij elke winter weer!

 

Klein & Attractief karpervissen

Inmiddels is de winter begonnen en zo zit ik nu dan ook weer met vorst aan de waterkant! De vissen hebben de tijd gehad zich vol te vreten om de winter door te komen. Dat is de reden waarom het nu voor mij aankomt op klein aas en een attractieve benadering. Je weet dat ze niet veel meer zullen eten, daarom zal ik hun nieuwsgierigheid moeten wekken. Zelf maak ik graag gebruik van Liquids. Kant en klare partikelmixen uit de readymade partikel range van Evolutionproducts zijn ideaal in gebruik. Gooi er wat gebroken Sub-zer0 boilies bij en knijp die fles maar leeg! Juist in deze periode maak ik graag gebruik van de Sub-zero Winterboilie die vanaf deze winter ook verkrijgbaar is in de diameter van 14mm. Een licht verteerbare boilie die perfect past bij het gebruik in combinatie met partikels.

 

Hennep en boekweit vind je bij Evolution Products
‘Hennep en boekweit zijn voor mij een must in mijn wintervisserij’

Zoals ik al zei bestaat mijn voer en haakaas bij het attractief wintervissen op karper voor mij uit pop ups, partikels en hennep. Klein voer waarmee je niet snel te veel voert door het kleine concurrerende spul zoals voorn wat er rondzwemt. Om dit af te maken zijn boosters en liquids een absolute meerwaarde in de winter. Door je haakaas en voermix van een extra booster te voorzien zal dit zich meer gaan verspreiden in de waterlagen. Mocht de vis daar in de buurt zijn dan zal zijn nieuwsgierigheid eerder resulteren in een aanbeet.

 

Karper succes op het kanaal

Extra attractie zal nu eenmaal meer succes bieden in de koudere maanden. Let wel op! Want dit geldt ook voor witvis 😉 Ach,.. zien vreten doet vreten zeggen we dan maar! Zo ook hier op het kanaal. Elk najaar start ik mijn visserij op het kanaal weer op. Hierbij voer ik  vanaf oktober/september wekelijks de juiste spots aan om tot het einde van het jaar de vis actief te houden. Ik voer vanaf het begin dan best wel flinke aantallen in partikels en boilies om onze vriend de karper op het voer te krijgen. Zo bracht dat anderhalve maand geleden zeker succes met een prachtige dikke kanaalschub van 21,5kg. Nu werd het onderhand echter tijd om te gaan karpervissen met partikels en pop ups waarbij ik boilies meer achterwege laat.

 

Karpervissen met pop ups en partikels, het aas van EvolutionProducts
‘Op tijd beginnen met voeren, en vooral divers voeren werpt z’n vruchten af’

Het vertrouwen zat natuurlijk torenhoog wat betreft de aanpak en om de twee dagen bleef ik de stek voorzien van voer. De nodige visloze sessies volgden maar ondanks de blanks bleef ik stug doorvoeren. Zo zit ik nu ook weer aan het kanaal en voor m’n gevoel klopt alles. De spots voer ik weer aan met een flinke klap partikels en gecrushte Sub-zer0 boilies. Mijn rigs positioneer ik er recht bovenop. Welke tijd van het jaar het ook is, ik zal nooit wedden op één paard! Zo vis ik ook nu alle drie hengels verschillend qua rigs. Een pop-up ronnie rig en twee combirigs voorzien van een snowman en een enkele boilie moeten gaan uitvechten welke het meest succesvol is.

 

Een karper in het net dankzij de partikels en pop ups van EvolutionProducts
‘Een fel gekleurde pop up bleek favoriet te zijn’

Fel gekleurde pop ups

De ronnie rig met een fel gekleurde pop up blijkt de juiste keuze te zijn als vroeg in de ochtend mijn rechter hengel ervandoor knalt. Al snel zie ik de vis richting de obstakels zeilen en dus stap ik snel de boot in om boven de vis te komen. Meteen voel ik dat ik met een goede vis te maken heb en niet veel later kan ik een dikke vis het net in loodsen. Terug op de kant kijk ik vol adrenaline naar een goed gevulde mat en dan komt het besef dat ik mijn tweede veertiger van de voerstek te pakken heb. Na het nodige weegspektakel schiet de naald door naar 22kg. Wat een vis!!

Een mooie kanaalbak dankzij partikels en pop ups van Evolution Products
‘Met 22kg mijn tweede veertiger van de voerstek’
Door voeren!

Dat de voertactiek werkt is wel duidelijk. Door de attractieve aanpak en kleine voedseldeeltjes weet ik een paar mooie vissen te strikken en dus blijf  ik ook lekker doorvoeren. Doe er je voordeel mee door gebruik te maken van de kant en klare partikels uit de Readymade partikel range van EvolutionProducts. Denk daarbij aan hennep, boekweit en tijgernoten, maar ook rode mais en maples.  Houdbaar buiten de vriezer wat het erg makkelijk maakt bij gebruik van kleine hoeveelheden. Hierdoor kun je in deze periode snel schakelen. Geen gedoe met flinke voorbereidingen maar gewoon lekker snel aan de waterkant. Want juist in deze periode is voor mij elk uurtje extra aan de waterkant  belangrijk. Voeg er wat liquids aan toe om de vissen nog wat meer aan te moedigen en ik weet zeker dat ook jij in de winter je vissen zult vangen.

Probeer dus zeker eens te karpervissen met partikels en pop ups in de winter en zie hoe attractief (haak)aas resulteert in meer vis op de kant!

Al het goeds gewenst voor 2022 en dat we weer mooie herinneringen mogen maken in het nieuwe jaar! 🍾

Klik hier  en volg mij op Instagram voor vette karperplaten!

Recht op herroeping

Binnen 14 dagen

Binnen 3 tot 5 werkdagen

Verzending van onze orders

100% veilig afrekenen

iDEAL