Tijgernoten droog
Tijgernoten droog zijn één van de beste partikels als je karpers wilt vangen. Deze noten groeien aan een plantje in met name warme landen zoals Spanje en Marokko. Hier bij ons zie je weinig tot geen mensen die het zoete sap drinken, maar in die landen is het vrij populair. Ook de karper is er dus gek op. Ze bevatten veel zetmeel wat ze hun zoete smaak geeft. Ook bevatten ze mineralen en onverzadigde vetzuren, al met al een prima snack voor de vis.
Vooral in warme periodes zijn deze koolhydraat bommetjes goed in te zetten. Ze zijn vrij licht verteerbaar en vallen in de zomer dus ook extra op tussen al het natuurlijke en eiwitrijke voedsel. Vissen de anderen allemaal met boilies? Dan zit je zeker goed als jij met tijgernoten aan de slag gaat.
Tijgernoten worden een beetje het ondergeschoven kindje van de boilie genoemd, omdat de boilie in veel meer verschillende kleuren, maten, en geuren verkijgbaar is.
Bereidingswijze:
Zet de tijgernoten 48 uur goed onder water en controleer regelmatig of er nog genoeg water op staat. Na 48 uur moeten de tijgernoten 45 minuten gekookt worden.
nb. Deze gedroogde noten zijn niet voor menselijke consumptie bedoeld.
Analytische bestandsdelen / Analytischen Bestandteile / Analyse:
Energy 496,80 Kcal/100gr, Carbohydrates 30,55 gr/100gr, Fats 24,90 gr/100gr, Proteins 4,58 gr/100gr, Fiber 33,04 gr/100gr.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.